Hogyan készülj fel a kozmetikai kezelésre otthon?

Hogyan készülj fel a kozmetikai kezelésre otthon?

Hogyan készülj fel egy kozmetikai kényeztető arckezelésre otthon?

Manapság - jobban, mint bármikor máskor - igazán szükségünk van az életünkben egy kis zen-re, egy jó pohár borra, nyugalomra. Ahhoz, hogy ez könnyebben sikerüljön, ki kell kapcsolnunk egy kicsit az online - és a külvilágot. 

Egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a problémákat a hátunk mögött hagyjuk,  ha házhoz hívjuk a kozmetikust. Kényeztető arckezelés, szempilla, gyantázás, arc-és dekoltázs masszázs, mindez már megoldható otthonunkban is. 

Már magában a felkészülés relaxáló lehet. De itt vannak tippjeink, hogy hogyan készülj fel otthon a kozmetikus érkezésére. 

Készítsd elő a helyszínt 

A lényeg az, hogy minél kényelmesebben el tudj majd helyezkedni, és ellazulni. Mielőtt a kozmetikus megérkezne, győződj meg róla, hogy a kanapé, vagy ágy mellett - amit előkészítettél - van hely, hogy ő is elférjen, és le tudja maga mellé tenni a felszerelését. Egy takarót mindenképp rakj magad mellé, abban az esetben ha fáznál, rögtön magadra tudd teríteni. 

Ha van gyermeked, vagy kisállat lakna veletetek, gondoskodj a felügyeletükről, ameddig te pihensz. 

A szoba legyen rendezett és tiszta. Ha nem sikerült elpakolnod a körülötted lévő dolgokat, nem fogsz tudni olyan jól ellazulni, zavarni fog téged. 

A teljes ellazulás érdekében gyújthatsz egy illatgyertyát, vagy párologtathatsz a kedvenc illóolajodból. 

Lazulj el már a kezelés előtt 

Ha sok a munkád aznap, és épp hogy befejezed, már jön is a kozmetikus, akkor pakolsz össze, nem fogsz tudni olyan kellemesen, lazán lefeküdni. Feszültséggel kezdheted a lazulás óráját. Ha kicsit előkészülsz, akár 20 perccel előtte már készen vagy, úgy elkerülheted a kapkodást. 

Egy percig se érezd magad sürgetve vagy bűnösnek amíg a kezelés tart. Sose kellene rosszul érezni magad azért, hogy most épp szépülsz, és nem a teendődet csinálod, mert éppen ezzel teszel azért, hogy kipihenten állj készen az újabb feladataidra. Nézz úgy erre, mint egy eszköz ahhoz hogy több önbizalmad legyen és összeszedettebb legyél. 

Olyan időpontot foglalj, ami biztosan jó lesz 

Ez egyértelműnek hangozhat, de mégis azért van erre szükség, hogy ténylegesen el tudj lazulni. Ugyanúgy írd be a naptáradba, mint bármilyen más feladatodat. Egy relaxáló arckezelés azért van, hogy a tested szükségleteit kielégítsd, és hogy jobb hangulatod legyen, egészségsebb legyél. Ehhez időre és odafigyelésre van szükség. Nézd inkább személyes szemszögből, nem praktikusság szempontjából. 

Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosak számodra, és segítenek abban, hogyan készülj elő és tervezd meg a következő kényeztető arckezelésedet otthon. A felkészülés a kulcsa mindennek!