Esküvők illata

Esküvők illata
Bemutatom Vámosiné Koncz Zsuzsannát, aki a természetes illóolajok szakértője. Zsuzsa egy egészen más megvilágításba helyezte az olajokat, és a hagyományos felhasználási módok mellett nagyon sok embernek megmutatja, hogyan lehet a kellemeset és hasznosat összekötni ezekkel a 100%-ban természetes olajokkal. Bár ezeknek az olajoknak sokkal több pozitívuma van annál, minthogy 100%-ban természetes. Erről beszélgetünk Zsuzsával, és az inspirációról, ami mögötte van.

 

Mi késztetett arra, hogy illóolaj specialista legyél?

A pályafutásomat óvónőként kezdtem, aztán megszületett kislányom, majd a kisfiam és most még vele vagyok itthon.
A természetgyógyászat, fitoterápia mindig a szívem csücske volt, folyamatosan olvastam, tanultam róla, de tudtam magamról, hogy nem vagyok az a fajta, aki a megfelelő időben begyűjti, feldolgozza a növényeket, akármennyire is szeretem őket. A férjem, Zoli pedig masszőr, így mindent szeret, ami természetes gyógymód. Úgyhogy varázsütésként jöttek az illóolajok az életünkbe. Egy pillanat alatt a mindennapjaink részévé váltak.
Folyamatosan képzésekre járunk, és a tudásunkat igyekszünk átadni minél több embernek, hogy minden családban legyen egy gyógyító, ahogy régen is volt.

 

Milyen céllal érdemes a mindennapokban az illóolajokat használni?

Az illóolajok test, lélek, szellem szinten hatnak, vagyis egészségmegőrzésre, betegségek kiegészítő kezelésére, bármilyen érzelmi probléma orvoslására használhatjuk, de készíthetünk belőlük egyedi, magunkhoz- vagy az alkalomhoz illő parfümöt is, mely egész nap körülölel bennünket.

Milyen olajokat használtok?

Kizárólag terápiás tisztaságú, bevizsgált illóolajokat használunk.

Mi a 3 legfontosabb felhasználási lehetősége az illatoknak/olajoknak?

Ihatjuk, magunkra kenhetjük illetve párologtathatjuk őket.

Ez nem egy átlagos illóolaj. Kifejtenéd bővebben?

Így van. Már a termesztésnél figyelnek arra, hogy 200km-en belül ne legyen nagyváros, semmivel nem kezelhetik a növényeket. A növényeket az őshonos területeikről szerzik be, kifizetik a termelőket, ha kell iskolát, orvosi rendelőt építenek, így az ott élők biztonságban érezhetik magukat, nem kell az éhenhalástól félniük, ezért a növényekkel is szeretettel tudnak törődni, ezt az energiát adják át nekik. A feldolgozás, előállítás során szem előtt tartják a tisztaságot, minőséget.
Minden hatóanyagot tartalmaz, amit maga a növény is.
Én úgy mondom, hogy a gyógynövény maga, cseppfolyósítva.

Mi az a 3 általános betegség, amire ajánlanád az olajokat?

Az egyik leggyakoribb probléma télen a felsőlégúti megbetegedés. Vannak illóolajok, amelyek kitisztítják az orrot, csillapítják a köhögési rohamokat, feloldják a lerakódásokat.
A másik sokakat kínzó probléma a pollenallergia. Van egy gyógynövény trió, amely teljes mértékben megszüntetheti a kellemetlen tüneteket mellékhatások nélkül.
A harmadik pedig nem is betegség, de számtalan betegség forrása lehet, hogy nem tudunk aludni. Van aki a stressztől, a felgyorsult életmódtól, az édesanyák pedig az állandó készenléti állapottól, hogy gyermekük minden rezdülésére fent vannak, sokszor kelnek éjjel a kicsikhez. Az egyik illóolaj keverékünk segíti a mélyrelaxációs alvást, vagyis az alvás minőségén javít, sokkal pihentetőbb lesz az.

Miért jobb az illóolaj, mint a vitamin vagy a gyógyszer ha beteg vagy?

Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy jobb vagy rosszabb, mert van olyan betegség aminél igenis kell a gyógyszer, illetve számos gyógyszeres kezelés kiegészítő kezelésére is alkalmazható.
És igen van olyan eset is, amikor megelőzhetjük, hogy gyógyszerekhez kelljen nyúlni.
Az illóolajoknak nincs vitaminértékük, vagyis a vitaminokat nem helyettesítik.

Milyen parfümöket lehet készíteni belőlük?

Attól függ mit szeretnénk elérni. Megtalálhatjuk, megalkothatjuk a saját egyedi parfümünket, amely kiemeli hogy kik is vagyunk valójában.
Ha pl. állásinterjúra megyünk, készíthetünk olyan illóolaj keveréket, amely bátorságot önt belénk. És még sorolhatnám

Mi köze a rendezvényeknek az illóolajokhoz?

Kétféle megközelítés is lehetséges a témában:
1. Egy rendezvénynek is lehet saját egyedi illata, amit legközelebb ha megérzünk eszünkbe jutnak az akkor átélt pillanatok, érzések.
2. Ha a rendezvényen azt látjuk, hogy a vendégekre ráfér egy kis oldódás vagy aktiválás, betehetünk olyan illatot ami ezt elősegíti, vagy bármilyen más hangulatot is tudunk varázsolni.

Hogyan kerül az illóolaj az esküvőkre?

Az illatokkal képesek vagyunk emlékezni. Gondoljunk csak a frissen sült sütemény illatára. Ha ezt megérzem, eszembe jut a dédimamám, hogy mit csináltunk akkor, mit éreztem.
Egy Esküvő egyszeri alkalom egy pár életében. Készíthetünk egyedi parfümöket, amelynek illata, energiája összhangban van a viselőjével, illetve a kedves pár készíthet egy olyan egyedi illóolaj keveréket, amelyet az Esküvőjük napján a levegőbe permetezünk, hogy amikor megérkeznek a szertartás helyszínére ez a különleges illat fogadja őket. Így évek múlva is felidézhetik az illat segítségével azt a hangulatot, érzelmeket, amiket ott átéltek.